Fresh Press portal
BiH Politika

Zvizdić: “Za razliku od onih koji su čuvani u ratu ja sam teško ranjen i izmješten van BiH”

Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA odgovorio je večeras na nastup Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA koji je govorio o njemu.

Zvizdić je kazao da je gledao nastup Izetbegovića koji je bio i “latentno agresivan” ali da njega ne plaši niti reaguje na agresivnost i prijetnje. Dodao je da ne treba Izetbegović biti iznenađen njegovim izjavama jer je sve već isto rekao i na Kolegiju SDA održanom u ponedjeljak sa širom elaboracijom.

Potpredsjednik SDA ponovio je da Kantonalni odbor SDA Sarajevo treba podnijeti ostavku i da to ne treba posmatrati personalno. SDA je u Sarajevu izgubila 20.000 glasova i brutalno je poražena, kazao je Zvizdić.

Ja nisam učestvovao nikada ni na jednim izborima, a da nisam dobio najveći broj glasova na izbornoj bazi u odnosu na sve kandidate svih stranaka koji su učestvovali. Ti glasovi su otišli SDA. Na zadnjim izborima sam dobio skoro 40.000 glasova i zbog toga imam legitimitet da govorim o ovim izborima koji nisu polučili rezultatima kakve smo očekivali”, kazao je Zvizdić.

Dalje je kazao da ne postoji nijedan period njegovog života na koji ja nisam ponosan.

U predratnom periodu ja sam univerzitetski profesor, završio sam fakultet, magistrirao, doktorirao za razliku od brojnih koji imaju funkcije a koji uopšte nemaju fakultete ni visok stepen obrazovanja što nas je koštalo na ovim izborima. U ratnom periodu, ja sam za razliku od onih koji su bili čuvani i sačuvani obavljao svoju aktivnost na koju sam bio raspoređen u Sarajevu. Nažalost krajem 1993. godine sam teško ranjen, na početku 1994. godine sam neuspješno operisan u Općoj bolnici koja tada nije raspolagala potrebnom opremom za takve vrste teških sofisticiranih operacija i nisam izašao iz BiH nego sam izmješten iz BiH na dodatne operacije u Njemačkoj. Ono što sam ja prošao iskreno ne bih poželio ni najvećem neprijatelju. O tome ne želim govoriti još uvijek imam posljedice takvog ranjavanja i ne želim toga da se sjećam”, kazao je Zvizdić.

Na pitanje da li je jednom nogom van SDA Zvizdić je odgovorio:

Nisam uopće jednom nogom van SDA to je potpuno pogrešno tumačenje, ja sam govorio o mom stavu koji može biti preveden kao neka vrsta uvjeta i ja sam rekao da očekujem da će u SDA pogotovo u KS doći do refreširanja stranke. Veliki broj ostavki kojima svjedočimo u Izvršnom odboru KO mi budi optimizam da su ljudi razumjeli da mora doći do promjena u okviru KO i stranačkog organizovanja u Kantonu Sarajevo i to mi daje optimizam da se nastavim boriti ne za pojedinačne funkcionere u KO, mene interesuju iskreni vrijedni članovi SDA koji su se trudili na ovim izborima, ali koji nisu uspjeli postići rezultat zbog negativnog ambijenta koji su kreirali ti pojedinci”, kazao je Zvizdić.

Ja se nalazim u SDA iz nekoliko razloga prvo što ona u svojoj baznoj postavci ima one postulate koje je kreirao njen prvi predsjednik Alija Izetbegović, kazao je Zvizdić, to je stranka koja je u tom periodu prepoznala potrebe naroda, građana BiH i svojim organizovanjem na ispravan način odgovorila.

SDA još uvijek ima jedan okvir svog državotvornog djelovanja. Na mene nikakvi pritisci nemaju efekat. Uvijek ću govoriti istinu i sve što govorim mogu dokazati činjenicama”, kazao je Zvizdić.

Dodao je da je siguran da će stranka ići u pravcu refreširanja i to će nas sve skupa ohrabriti da dodatno radimo na jačanju SDA.

To je moja namjera, i sve dok god čujem te glasove podrške s terena ostajem u SDA kako bismo se u punom kapacitetu vratili 2022. godine na političku scenu”, kazao je Zvizdić, prenosi “Patria“.

Da je kojim slučajem SDA pobijedila apsolutno na KS ko bi preuzeo sve lovorike, pa rukovodstvo KO SDA Sarajevo, sad kad treba podnijeti odgovornost onda se traže krivci na nekim drugim nivoima”, kazao je Zvizdić.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više