Fresh Press portal
Fudbal Sport

Engleski klubovi pred kolapsom, mnogi neće moći izdržati do Božića

Fudbal

Nekoliko klubova engleskog Championshipa bi moglo doživjeti pravi finansijski kolaps ukoliko ne dobiju finansijska sredstva, kaže savjetnik Prestona Piter Ridsdejl (Peter Ridsdale).

Premijer liga je ponudila paket pomoći od 50 miliona funti klubovima Lige 1 i 2 kako bi pomogli oko situacije sa koronavirusom, ali razgovori sa EFL-om  o tome kako pomoći klubovima još nisu okončani.

“Moja pretpostavka je da postoji najmanje pola timova lige, koji kada dođe Božić (25. decembar) neće imati rješenja za finansije, a određeni broj njih može dobro da popusti ili ode u bankrot”, rekao je Ridsdale.

Klubovi Championshipa su ponovo počeli u maju svoje aktivnosti, dok Liga 1 i 2 nisu počeli do septembra i većina njih je bila bez osoblja kroz taj period.

Međutim, klubovi iz Championshipa morali su da isplaćuju sve plaće na pravi način kroz pandemiju, a jasno imaju znatno manje prihode svo ovo vrijeme.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više