Fresh Press portal
BIH Vijesti

Zdravstveni radnici proveli noć u šatoru, nema pomaka u pregovorima

Što se tiče planova za danas, Vuković navodi kako će se javljati uživo, te kao i dosad čekati u šatorima

Zdravstveni radnici proveli su proteklu noć u šatoru ispred zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), a u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru nema pomaka, kazao je u utorak ujutro predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK Dalibor Vuković.

– Dvojica kolega su ostala i provela noć u šatoru da se mi ostali malo odmorimo i još uvijek čekamo da nam se neko obrati da vidimo što i kako dalje. Što se pregovora tiče, ništa novo se nije dogodilo, a najzanimljiviji je izvještaj Vlade od jučer u kojem pozivaju da se protesti presele na pregovarački stol, međutim opet nisu napisali kada i u koje vrijeme da dođemo, tako da je to opet “šuplja priča” – kazao je Feni Vuković.

Posjetio je kako je advokatski tim sindikata tokom jučerašnjeg dana uputio i dostavio dokaze i sve što je tražio Općinski sud Mostar.

– Vrlo brzo očekujemo odluku Suda u vezi privremene zabrane provođenja i organiziranja štrajka, a koje je zatražila Vlada HNK. Nadamo se poštenoj i pravednoj odluci – dodao je Vuković.

Što se tiče planova za danas, Vuković navodi kako će se javljati uživo, te kao i dosad čekati u šatorima.

– Čekamo njihove poteze, a ako se u narednih nekoliko dana ništa ne dogodi, mi idemo dalje – poručio je Vuković.

Oko dvije hiljade članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNK i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. decembra prošle godine nalaze se u generalnom štrajku. Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

blank

– Štrajk se ne prekida, neće stati i ide u punom kapacitetu, samo ćemo još rigoroznije krenuti u ostvarivanje naših ciljeva i nećemo otići odavde dok nas napokon ne pozovu na pregovore – istaknuo je tokom jučerašnjeg demonstranata predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar Ivica Anić.

blank

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više