Fresh Press portal
Svijet Vijesti

Promocija nauke: Bivši američki predsjednici planiraju primiti vakcinu ispred TV kamera

Bivši američki predsjednici Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton ponudili su da prime vakcinu ispred TV kamera kako bi uvjerili Amerikance da imaju povjerenja jedini vid prevencije protiv opakog virusa Covid-19, te da ih navedu da se i sami vakcinišu, prenio je CNN.

Freddy Ford, šef osoblja Georgea W. Busha, kazao je za CNN da je bivši predsjednik kontaktirao vodećeg američkog stručnjaka za infektivne bolesti, dr. Anthonyija Faucija, i dr. Deborah Birx, koordinatoricu odgovora na korona virus pri Bijeloj kući, da vidi kako može pomoći promoviranju vakcine.

Sekretar za medije bivšeg predsjednika Billa Clintona potvrdio je za CNN da je njegov šef također pokazao interes i volju da se javno vakciniše kako bi potakao i druge da to učine.

U razgovoru za SiriusXM, Barack Obama je izjavio da ako dr. Fauci kaže da je vakcina sigurna, on će mu vjerovati.

Možda ću naposlijetku primiti vakcinu pred TV kamerama ili ću to snimiti kako bi ljudi znali da vjerujem nauci“, poručio je bivši predsjednik Obama.

U SAD je od početka pandemije zaraženo najmanje 14.313.941, a preminulo je 279.865 osoba.

U proteklih nekoliko dana konstantno raste dnevni prosjek smrtnih ishoda kao i hospitalizacija – u srijedu je u američkim bolnicama bilo smješteno 100.200 pacijenata koji boluju od Covid-19, a istog dana je preminulo 2.670 zaraženih građana, prenosi “Patria”.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više