Fresh Press portal
Crna Hronika Vijesti

Novi crni rekord u BiH – 20 osoba izgubilo bitku s koronom

FOTO: Ilustracija

U protekla 24 sata, u BiH registrovane su čak 1.534 novozaražene osoba, a 20 ih je preminulo. Od toga je u RS-u 625 novih slučajeva infekcije i pet mrtvih. Federacija BiH danas bilježi 909 novozaraženih i 15 preminulih.

U Republici Srpskoj u posljednja 24 sata koronavirus potvrđen je kod 625 osoba od 1.417 testiranih, dok je pet lica preminulo.

Preminuli su muškarci srednje i starije životne dobi, i to dva iz Bijeljine i po jedan iz Teslića, Ugljevika i Banje Luke.

Od ukupno 625 zaraženih osoba – 330 je muškraca i 295 žena, od kojih je 137 mlađe, 401 srednje i 87 starije životne dobi.

U Banjoj Luci zaražene su još 172 osobe. Alarmantno je i u Bijeljini. Zabilježene su rekordne 92 infekcije. Među zaraženima je i sekretarica gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

Teška je situacija i u ostalim lokalnim zajednicama, piše TVBN.

Zabilježena su još 33 zaražena iz Bosanske Gradiške i Zvornika, 30 iz Laktaša, 25 iz Srpca, 22 iz Foče, po 21 iz Кozarske Dubice i Teslića, 20 sa Pala, 17 iz Doboja, po 14 iz Novog Grada i Prnjavora, 13 iz Ugljevika, po 11 iz Dervente i Sokoca i osam iz Han-Pijeska.

Sedam osoba je iz Bileće, po pet osoba iz Vlasenice, Кneževa i Šamca, po četiri iz Bratunca, Milića i Čelinca, po tri iz Berkovića, Кotor-Varoši, Lopara, Mrkonjić-Grada, Ribnika i Šekovića, po dvije iz Кostajnice, Modriče, Prijedora, Rogatice i Čajniča i po jedna iz Broda, Jezera, Novog Goražda, Petrova, Rudog i Stanara.

“Epidemiološka situacija se iz dana u dan pogoršava. Institut i laboratoriji su povaćali broj testiranja”, rekao je Zeljković na konferenciji za novinare.

On je rekao da će biti formulisan način testiranja u lokalnim zajednicama gdje kapaciteti nisu takvi da je moguće sva lica testirati i pregledati isti dan, odnosno da će osobe s lakšom kliničkom slikom ostajati kod kuće i biti u izolaciji i pratit će se njihovo zdravstveno stanje.

Zeljković je još jednom apelovao da su u ovakvoj situaciji najbolja zaštita maska i fizička distanca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 15.077 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 377 osoba kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus.

Oporavilo se 8.037 osoba, a testirana je 97.871.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 498, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 199, a u opštim bolnicama 299.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više