Fresh Press portal
Crna Hronika Vijesti

Akcija SIPA-e: Krali identitete Bošnjaka i prijavljivali ih da glasaju za Grujičića

Osumnjičeni su, kako se nezvanično saznaje, ukrali identitete nekolicine osoba bošnjačke nacionalnosti koje su fiktivno prijavili za glasanje putem pošte iz Srbije u korist Mladena Grujičića.

Po nalogu tužitelja Tužiteljstva BiH, policijski djelatnici SIPA, vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Tuzle i Srebrenice.

Aktivnosti se provode u okviru predmeta Tužiteljstva BiH u kojem se više osoba sumnjiči za udruživanje radi činjenja kaznenih djela, te kaznena djela povrede biračkog prava i nedozvoljenog korištenja osobnih podataka.

Nezakonitosti koje se istražuju odnose se za izborni proces iz 2020. godine i navode o manipulacijama i nezakonitostima oko prijava građana za glasanje iz inozemstva.

U interesu rada na predmetu više informacija u ovom trenutku ne možemo davati” – saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Osumnjičeni su, kako se nezvanično saznaje, ukrali identitete nekolicine osoba bošnjačke nacionalnosti koje su fiktivno prijavili za glasanje putem pošte iz Srbije u korist Mladena Grujičića. Riječ je o kadrovima SDP-a.

Kako je rečeno iz SIPA-e, ove osobe se dovode u vezu sa krivičnim djelom pripremanje krivičnog djela, falsifikovanje dokumenata i nedozvoljeno korištenje ličnih podataka. Iz izvora bliskim SIPA-i saznaje se da se radi o Muameru Sandžiću, Begi Bektiću i Enveru Hamziću.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više