Fresh Press portal
BIH Video Vijesti

Tuzlanski beskućnik Sabalahajrudin: “Ne vjerujem ljudima u odijelu, nikad mi nijedan političar nije pomogao”

Beskućnik Sabalahajrudin Suljagić u ratu je ostao bez roditelja. Danas mu je 30 godina, postao je beskućnik i posljednjih godina spava i živi na tuzlanskim ulicama, piše Crna Hronika.

Rođen je u Sarajevu 1990. godine. Na pijaci Markale poginuli su mu i majka i otac, nakon čega se o njemu brinuo djed. Nakon djedove smrti živio je u Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli koji okuplja mlade bez roditeljskog staranja do 18 godina.

Bolestan i ostavljen od svih

Kada je postao punoljetan morao je napustiti Dom. Bez mogućnosti za zaposlenje, Sabalahajrudin je prepušten ulici već više od 10 godina.

Nekad spavam kod nekog druga, nekad na ulici, na klupi, haustoru, nekom napuštenom gradilištu. Nemam šta kriti. Dobro je kad imam negdje u stanu se okupat kod nekoga. Ali sve sam češće pod vedrim nebom. Bilo je dobrih ljudi koji su mi pomagali. Hvala Allahu da sam ostao normalan, jer je to za poludjeti. Jedan dan spavaš, deset dana ne spavaš, ne bih znao objasniti”, priča nam Sabalahajrudin.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više