Fresh Press portal
Fudbal Sport

Šta se događa, igrač čas pozitivan, čas negativan, moglo bi biti i tužbi

Čelnici Intera su razočarani odlukama (Evropske fudbalske federacije) UEFA i prijete čak i tužbom. A sve zbog Ašrafa Hakimija (Achraf) i koronavirusa. U klubu iz Milana smatraju da nije fer što su igrali protiv Menhengladbaha bez Marokanca koji je uz Lukakua najbolji igrač Intera u ovoj sezoni.

Zbrka je nastala kad je Hakimi, iako je dan ranije bio testiran kao negativan, u 16.10 sati na treningu na dan utakmice bio pozitivan. Ponovio je test u četvrtak, kad je rezultat bio negativan. Nije neuobičajeno da nalaz bude lažan, a danas će biti sproveden novi test, ako Hakimi koji je trenirao jučer sa timom ponovo bude negativan, jasno je spreman je za predstojeći duel u Đenovi.

Italijani su bijesni jer je UEFA ovlastila laboratoriju koja je kasno alarmirala klub, da je zaista bio pozitivan, Hakimi je mogao da zarazi ostale igrače. Plus, s obzirom na tajming nije mogao da bude sproveden još jedan test, kako bi bila utvrđena istina.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više