Fresh Press portal
BiH Politika

SDP BiH: Izbacit ćemo iz SDP-a svakog pojedinca koji je u Srebrenici djelovao nezakonito!

Povodom akcije nadležnih organa u vezi sa sumnjama na izbornu prevaru na području Srebrenice, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine daje punu podršku radu nadležnih institucija.

“Ukoliko se medijski navodi pokažu makar i djelomično istinitim, obavještavamo javnost da će iz članstva bez odlaganja isključiti svakog pojedinca koji je djelovao nezakonito i suprotno službenim stavovima partije, čime su nanijeli štetu ugledu SDP-a Bosne i Hercegovine.Ističemo da se radi o  aktivnostima o kojim organi partije ni na kojoj razini ni na koji način nisu obaviješteni niti uključeni u iste.

Podsjećamo javnost da je SDP Bosne i Hercegovine u vrijeme dok smo obnašali vlast u mandatu 2010-2014. godine uložio ogromne napore i sredstva kako bi se osigurala podrška i tadašnja pobjeda kandidata za načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića. S tim u vezi, SDP BiH poziva sve nadležne institucije da detaljno istraže sve aspekte navodne izborne prevare na proteklim izborima u Srebrenici.

Centralnu izbornu komisiju Bosne i Hercegovine pozivamo da ponovno raspiše izbore za načelnika Općine Srebrenica, ukoliko se utvrdi da je Grujičić glasove i eventualnu izbornu pobjedu osigurao izbornim manipulacijama, neovisno o tome ko je u njima učestvovao. Ističemo da nisu tačne informacije da SDP BiH između dva kandidata za načelnika Srebrenice nije podržao Aliju Tabakovića.Istina je da je SDP BiH prvobitno insistirao da kandidat bude nestranački kadar.

Nakon objave kandidature Alije Tabakovića, podršku kandidaturi SDP-a BiH je jasno artikulisao podpredsjednik Denis Bećirović, a istu službeno potvrdile partijske strukture.

Na kraju, očekujemo da istraga u predmetnom slučaju bude provedena brzo i efikasno, a da svi koji su učestvovali u eventualnim nezakonitim radnjama budu najstrožije kažnjeni”, saopćeno je iz SDP-a.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više