Fresh Press portal
Politika Region

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas dolazi u BiH

brnabiceva-o-datumu-izbora-bice-kako-predsjednik-kaze-ana-brnabic_5e21edbf7a2f7

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i premijerka Srbije Ana Brnabić svečano će otvoriti Dom kulture u Novoj Topoli, kod Bosanske Gradiške, a svečanosti će prisustvovati član Pedsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Svečanost je zakazana za 12 sati, saopćeno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Višković i Brnabić će u 12.45 sati svečano otvoriti tronamjenski objekat (ambulanta, obdanište i mjesna zajednica) u naselju Petrićevac, u Banjoj Luci.

U 13.30 sati Višković će razgovarati sa Brnabić u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, a nakon sastanka će potpisati zajedničku izjavu u vezi sa realizacijom Projekta HES “Gornja Drina”.

Događajima će prisustvovati Dodik i Cvijanović.

Nakon potpisivanja zajedničke izjave, u 14.15 sati, predviđene su izjave za novinare.

Višković je juče naglasio da je riječ o kapitalnom projektu za Republiku Srpsku, te da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi za gradnju tri objekta -Buk Bijela, Foča i Paunci, koja čine hidroenergetski sistem Gornja Drina.

On je istakao da su obaveze Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije ispunjene, te da će u narednih nekoliko dana “Elektroprivreda Srbije” uplatiti osnivački ulog od 39 miliona KM.

Time “Elektroprivreda Srbije” postaje partner `Elektroprivredi Srpske` u izgradnji ovog energetskog sistema, koji je više nego značajan i za Srpsku i za Srbiju” – naveo je Višković.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više