Fresh Press portal
Politika Region

Žestok napad iz Srbije na Željka Komšića: “Daleko je njemu Beograd”

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje BiH u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane on je hrvatskom članu Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je izabran bošnjačkim glašovima poručio da brine o svojoj zemlji a ne o Srbiji.

Reagujući na Komšićevu izjavu da se iza susreta Milorada Dodika i predsjednika HDZ BiH Dragana Čovića sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kriju neki drugi motivi a ne evropska perspektiva Vulin je ocijenio da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima.

Srbija je ekonomski i politički stabilna zemlja, ali za BiH je to sve teže reći. Kako da se govori o stabilnosti zemlje u kojoj Komšić i Džaferović krše Ustav i bez volje Srba govore da je Kosovo faktički država. Ili gde SDA u svoj kongresni dokument uvodi obavezu uništenja Republike Srpske, ustavne kategorije u BiH”, izjavio je Vulin.

On je dodao da ne zna kakva je EU perspektiva zemlje u kojoj se predstavnik hrvatskog naroda bira bošnjačkim glasovima i prijeti se Hrvatima da će im svi predstavnici biti izabrani bez njihove volje.

“Komšić neka brine o svojoj zemlji i neka se potrudi da može otići bar do Lištice i Širokog pre nego nastavi da proziva Srbiju i njenog predsjednika. Daleko je njemu Beograd”, izjavio je Vulin a saopštilo Ministarsvo odbrane.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više