Fresh Press portal
BIH Vijesti

Kandidat na izborima: ,,Bošnjakinji” iz Doboja smeta bosanski jezik

Lokalni izbori sve su bliže, a u mnoštvu kandidata ima i onih koji su spremni trgovati političkim pozicijama, da bi stekli korist.

Ove godine na izbore izlazi i Daliborka Kotorić. Iako članica BH Demokrata, nalazi se na listi pri koaliciji Doboj u srcu.

Daliborka je certifikovana edukatorica iz oblasti budžeta u lokalnoj zajednici i trenerica za žene kandidatkinje na lokalnim izborima (Centar za promociju civilnog društva, Bosne I Hercegovine).

Ova trenerica je u zadnjih 10 godina promjenila i nekoliko političkih partija, na svakim izborima je u drugoj stranci.

Daliborka je bila član Stranke za BiH, SDA, SDP, bila je kratko u NDP-u, a sada vodi gradski odbor BH demokrate – Džebrail Bajramović.

Daliborka je na aktivna na društvenim mrežama, a u svojim komentarima je često znala reći kako joj smeta aktivnost pojedinaca da svako uči bosanski jezik u domovini, iako se deklariše kao Bošnjakinja.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više