Fresh Press portal
BiH Politika

Duraković: “Ovo je bio organizirani kriminal”

Ohrabrujuće je to da me jutros probudila vijest o akciji SIPA-e u Srebrenici povodom prijava za izborne malverzacije koje su dostavljene pa i od nas, rekao je u izjavi za Raport Ćamil Duraković, bivši načelnik Srebrenice i član Inicijative Moja adresa: Srebrenica.

To je bila jedna općepoznata stvar, da su pojedinci koji nose bošnjačka imena radili za kanidata srpske liste. Ni samo da su počinili krivično djelo, to je bilo i nešto nemoralno. Kidnepovali su volju Bošnjaka”, kaže Duraković, piše “Raport.ba“.

On ističe kako je Inicijativa promptno reagirala još na dan izbora kada su CIK-u prijavljene sve neregularnosti.

CIK je proslijedio tu prijavu. To je organizirani kriminal, jer se radi o skupini ljudi i ja se nadam da će Tužilaštvo BiH ovo odraditi do kraja da se pošalje jasna poruka da to više ne može”, navodi Duraković.

On je potvrdio da su osumnjičeni članovi SDP-a, tačnije predsjednik Općinske organizacije Begi Bektići te članovima Muameru Hamziću i Enveru Hamziću.

Ovo je mala čaršija, sve se zna. Ne možete ovdje ništa sakriti”.

SDP nije htio podržati Aliju Tabakovića na izborima i to je bila jasna politička poruka. Međutim, ne vjerujem da je ovo bila politika SDP-a, već interes pojedinaca u Srebrenici. Svi smo vidjeli tu prisnost Bektića sa Grujičićem i znali smo da tu nešto nije uredu. Dakle, ovo sigurno nije politika Nermina Nikšića, Denisa Bećirovića ili Damira Mašića, to su časni i pošteni ljudi. Ja vjerujem da su i oni iznenađeni ovim što se dešava”, ističe Duraković.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više