Fresh Press portal
BIH Vijesti

Božović: “Milorad Dodik postavlja samo ultimatuma, ne želi rješenje za BiH”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Pink TV da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može da funkcioniše i da je, ukoliko ona ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

Politički analitičar iz Beograda Luka Božović za Vijesti.ba kaže kako je Milorad Dodik upravo taj koji ne želi nikakav dogovor.

Suštinski, Dodik koji govori o dogovoru o funkcionisanju BIH ne želi dogovor o tome. Jednostavno njegovi potezi i odluke ne idu u prilog rješenju”, kaže Božović.

Dodik je naveo da razdruživanje ne znači rat, jedino ukoliko bi međunarodni intervencionizam produkovao tako nešto.

Božović dodaje kako je sama Dodikova izjava ništa drugo do ultimatum, u kome on traži da se prihvate njegovi uslovi.

Dodik je istakao da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

Mislim da on svjesno ide u saradnju sa hrvatskim partijama koje su nezadovoljne izborom Komšića za člana Predsjedništva, a i statusom Hrvata u BIH”, smatra naš sagovornik.

Božović ističe kako sve to zajedno govori o već viđenom igranju na kartu konflikta sa Sarajevom te da se Dodikova politika svodi isključivo na nacionalizam.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više