Fresh Press portal
Jet Set Magazin

Ana Bekuta: “Ostat ćemo bez para, razvlačit ćemo malu sumu od prvog do prvog”

Situacija na muzičkoj sceni zbog koronavirusa svakim danom postaje sve teža i neizvjesnija. Nema nastupa pa tako ni zarade, a vrlo je teško prognozirati kada će se stanje poptaviti. Pjevači kukaju sve glasnije, a tim povodom na Instagramu se oglasila i Ana Bekuta.

– Rastužuje me kada se moje pređašnje poruke u djelu javnosti tumače kao kukanje zato što ne radim. Ne, ne kukam i ne, ne radim. Ko sam ja da kukam, živa i zdrava, pored hiljada oboljelih koji se ovih dana bore za život? Ko sam ja da se žalim pored naših ljekara koji svaki dan neumorno rade sate i sate prekovremenih i za bijedne plate reskiraju zdravlje i život. Iza mene je 35 godina karijere i čitav jedan život. Bilo je i dobrih i loših dana. Sretna sam što sam zaradila za život radeći ono što najviše volim – pjevajući. Zato je strašno gledati i slušati kolege iz zemlje i regiona koji navijaju da se ponovo otvore klubovi kako bi mogli ponovo da pjevamo.

Da li ste normalni? Nijedan ljudski život nije vrijedan nečijeg nastupa, a ni nečije karijere. Ni jedan ljudski život. Sva zla su prošla, proći će i ovo. Da, vjerovatno ćemo ostati bez para. Vjerovatno će nam stvari koje su bile svakodnevnica postati luksuz. Možda ćemo svi da osjetimo kako je to razvlačiti malu sumu novca od prvog do prvog. Možda ćemo tada shvatiti kako živi prosječan ljekar u Srbiji. Čuvajte se. Važno je da preživimo. Ponovo će biti radosti i života. Prošlo je sve, proće i ovo. Pjevat ćemo ponovo! – poručila je Bekuta.

Ovim povodom iz Hrvatske se oglasila Nina Badrić, koja je poručila:

– Pjevat ćemo samo pod tušem.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više