Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Općina Novi Grad dobija nove spremnike za odlaganje otpada

Na području općine Novi Grad Sarajevo počela je realizacija projekta izgradnje natkrivenih niša za smještaj posuda za odlaganje otpada i postavljanja nadzemnih spremnika tipa ZVONO za odalaganje kućnog otpada.

mersin escort

Programom je predviđena izgradnja natkrivenih niša i postavljanje 54 spremnika za odlaganje otpada zapremine 2.500, 3.000 i 3.750 litara, u naseljima Dobrinja, Saraj – Polje, Aneks, Čengić Vila, Briješće i Reljevo. Za tu namjenu iz budžeta Općine Novi Grad za 2020. godinu izdvojeno je 200.000 KM.

Radovi su počeli 03. marta u ulicama Aleja Bosne srebrene i Branislava Nušića, gdje je postavljeno 11 spremnika za odlaganje otpada. U narednim danima izvođač radova firma “Babel” d.o.o. izvodit će radove na ostalim lokacijama predviđenim Programom.

Postavljanjem ove vrste posuda za odlaganje komunalnog otpada nastoji se unaprijediti higijena u novogradskim naseljima. Osim što će zamijeniti stare kontejnere, novi spremnici omogućavaju skladištenje i do tri puta veće količine otpada. Jedan kontejner tipa ZVONO zapremine 2.500 litara mijenja 2,5 kontejnera, zauzima manje prostora i ljepšeg je izgleda od običnih kontejnera, stoji u saopštenju općine Novi Grad.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više