Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vulin: Vakcine koje je Vučić donio zaštitit će građane BiH od korone, ali od Bisere Turković…

Podsjećamo, Vijeće ministara je na sjednici u utorak jednoglasno usvojio informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca (Covidshield) između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH

– Prije će nestati korona, nego mržnja Bisere Turković i strah od Vučića i Srbije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin komentarišući izjavu ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković da je predsjednik Srbije u BiH donio vakcine koje su proizvedene u Indiji i da nemaju dozvolu za upotrebu u Evropi.

– Vakcine koje je Vučić donio u Sarajevo zaštitiće hiljade građana BiH od korone, ali Biseru Turković niko i ništa ne može da zaštiti od njene pakosti, nezahvalnosti i gluposti, navodi u saopštenju Vulin, koji je i predsjednik Pokreta socijalista. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predao je danas u Sarajevu kontingent od 5.000 vakcina kompanije AstraZeneka, koje je Srbija donirala BiH.

Podsjećamo, Vijeće ministara je na sjednici u utorak jednoglasno usvojio informaciju o Sporazumu o donaciji vakcina AstraZeneca (Covidshield) između Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH.

Informacija o donaciji je usvojena sa devet glasova “za”, uz uslov Bisere Turković da se prvo pribavi saglasnost Agencije za lijekove BiH pa da tek onda vakcine idu u upotrebu, prenose Nezavisne.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više