Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vučić odgovorio ministrici Turković: Sit sam tih “šupljih priča”

Povodom posjete Aleksandra Vučića Sarajevu prilikom koje donira 20.000 vakcina našoj zemlji, ministrica vanjskih poslova BiH izrazila je negodovanje povodom kvalitete vakcina koji stižu u Federaciju BiH:

Turković kaže kako su vakcine Covidshield proizvedene po licenci AstraZenece, ali u Indiji, te, prema njenim saznanjima, još nemaju odoborenje za primjenu u Evropskoj uniji.

– Radi se vrlo dostupnoj vakcini koja se uglavnom koristi u siromašnim državama, kao što je Dominikanska Republika i slično. Dakle, vrlo jeftina i vrlo dostupna i nema dozvole za korištenje u EU. Zato je moj uvjet bio da se ona provjeri u našoj Agenciji, rekla je Turković.

Iako nije direktno spomenuo ministricu Turković, njene tvrdnje na današnjoj press konferenciji na sarajevskom aerodromu prokomentirao je Aleksandar Vučić.

Sit sam tih šupljih priča. Znam da se tako kaže u Bosni i Hercegovini kao i u Srbiji. Sit sam tih šupljih priča u kojima kad jedni urade jedno, onda je to sve divno, a kad vi uradite isto ili malo više od njih, to ništa ne valja. O EU smo očekivali i nadali se vakcinama, nismo ih dobili. Jeste li ih dobili vi u Sarajevu? Niste. Jesmo li ih dobili mi u Beogradu? Nismo, nijednu. Hvala vam, ali zahvalit ćemo vam se kad dobijemo prvu iz COVAX programa.

Vučić naglasio da se BiH i Srbija nalaze na evropskom putu i da to niko ne dovodi u pitanju.

– Ali to ne znači da možemo činjenice da mijenjamo zato što nam se nešto sviđa ili ne sviđa. Ne radimo njihov posao, nego radimo ono što bi normalan čovjek ili komšija uradio. A što se tiče primjedbi na vakcinu, ja sam vam ponudio tražit ćete koju hoćete, poslat ćemo vam. Ali nije problem u vakcini, AstraZeneca je odlična vakcina. Ali problem je kad god je u pitanju Aleksandar Vučić, onda uvijek mora neko da sumnja i govori da tu postoje neke skrivene namjere, ističe Vučić.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više