Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Vidio ju je sa drugim muškarcem i ubio je na brutalan način: Snimak gledajte na svoju odgovornost

Kristina Ortiz-Lozano (28) pronađena je mrtva u svojoj kući sa 23 ubodne rane, a za ubistvo je danas osuđen njen bivši dečko Abdelaziz El Ječioui Ourzat, piše “Espreso“.

Oni su bili 12 godina u vezi, a ubistvo je počinio u septembru 2019. u Sauthemptonu kada je vidio da je otišla na sastanak sa drugim muškarcem.

Na snimcima sigurnosnih kamera iz kafića u kom je Kristina bila na sastanku sa Vinsentom, kojeg je upoznala na popularnoj mreži “Tinder”, uočen je njen bivši dečko koji ju je uhodio.

Vinsent, momak sa kojim je Kristina otišla na sastanku mjesec dana nakon raskida sa Abdelazizom, izjavio je u policiji da je primijetio kako je ona “promijenila boju kada ga je ugledala, kao da se uplašila od zvijeri” i odmah mu je rekla da izađu iz kafića.

Dok su se vraćali objasnila mu je da je vidjela svog bivšeg dečka, koji je imao zabranu prilaska i ranije je maltretirao.

On ih je pratio kada su izašli iz kafića, a nakon što je stigla do kuće, ušao je za njom i 23 puta je ubo kuhinjskim nožem. Kristina je imala ubodne rane na grudima, stomaku, vratu i odbrambene rane na rukama.

Vinsent je otrčao kod komšija i rekao im da pozovu policiju. Kada je provalio u kuću zatekao je Kristinu kako leži, dok je on bio iznad nje držeći ruku na njenom vratu.

– Klečao je nad njom i držao je, kao da je htio da je uguši ili drži na podu. Ona je već bila mrtva – rekao je.

Optuženi je na početku negirao ubistvo govoreći da je bio na antidepresivima i da je zapravo ona njega ubola.

Nakon dvonedjeljnog suđenja porota ga je proglasila krivim za ubistvo svoje ljubavi iz djetinjstva.

Tužilac je opisao ubicu kao ljubomornog bivšeg dečka koji je napao djevojku u bijesu, samo zato što je izašla sa drugim muškarcem.

Zbog korona virusa, proces suđenja vodio se onlajn.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više