Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ugostitelji u velikom broju izašli na ulice i traže svoja prava!

U ovim trenucima u toku je sastanak između predsjednika Kriznog štaba odnosno ministra zdravstva TK i predstavnika ugostitelja. Ugostitelji zahtjevaju vraćanje radnog vremena na 23 sata, ukidanje mjera i konsultacije za sve naredne odluke.

Naredbom je koju je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona se od danas 03.03.2021. rad svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona ograničava na najduže do 20:00 sati.

Ova naredba odnosi se na sve ugostiteljske objekte, bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta, a važi do 18. marta 2021. godine.

Tuzlanski ugostitelji okupljeni kroz neformalnu grupu su upravi policije MUP-a TK predali zahtjev da u skladu sa epidemiološkim mjerama danas u 12:00 sati održe mirne proteste ispred zgrade Vlade TK.

Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona dostavljeni su slijedeći zahtjevi: 1. Vraćanje radnog vremena regulisanog zakonom do 23:00 h

2. Ukoliko ne dođe vraćanja radnog vremena do 23:00 h, tražimo odgovornost nadležnih donosioca osporavanih naredbi i odluka da preuzmu odgovornost za nadoknadu štete nanesenom naredbom o skraćenom radnom vremenu.

3. Sastanak sa premijerom Vlade TK, ministrom zdravstva TK i predstavnicima Kriznog štaba TK

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više