Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Svaka srpska porodica će dobiti po primjerak Dejtonskog sporazuma

Udruženje građana “Politikolog” danas je u Banjaluci promovisalo kampanju “Dejtonski sporazum u svakoj porodici u Republici Srpskoj” sa ciljem da do kraja godine po primjerak Sporazuma dobije svaka porodica i da se Srbi upoznaju sa njegovim izvornim sadržajem.

Predsjednik banjalučkog Udruženja građana

“Politikolog” Milan Ljepojević rekao je na konferenciji za novinare u Banjaluci da je uz pomoć Vlade Republike Srpske i premijera Radovana Viškovića odštampano 50.000 primjeraka Dejtonskog sporazuma, te da se očekuje štampanje još 350.000 primjeraka.

Građanima bi u vezi s tim trebalo da budu dostavljena ukupno tri dokumenta – Dejtonski sporazum, odnosno Opšti okvirni sporazum za mir, njegov Aneks četiri ili Ustav BiH i Aneks 10 kao Sporazum o civilnom sporovođenju mirovnog rješenja.

– Građanima je potrebno da se upoznaju sa izvornim sadržajem Dejtona i njegovim slovom koje je istina. Sve drugo, poput nasilnih promjena i raznih tumačenja Dejtona, koje su činili visoki predstavnici i drugi, jeste laž, falsifikat, manipulacija i obmana. Dakle, istina je slovo, a ne duh Dejtona i borimo se za istinu – pojasnio je Ljepojević.

On je naveo da će, osim dostavljanja na kućne adrese, dokumenti Dejtonskog sporazuma biti dijeljeni građanima na trgovima u opštinama i gradovima širom Srpske, te je u tom smjeru pozvao institucije, javne medije, političke i druge subjekte da pomognu.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više