Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Katica: Od danas više policajaca na ulicama, kazne i do 1.500 KM zbog nepoštivanja mjera

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica izjavio je nakon današnje cjelodnevne sjednice Vlade KS, koja se održavala zbog pogoršane epidemiološke situacije, da će od sutra na ulicama biti povećan broj policijskih snaga koje će kontrolirati provođenje novih mjera.

– Policijski službenici će izdavati upozorenja i niti jedan život nije skuplji od jedne kazne koja se može platiti. Kazne su od 500 do 1.500 KM i naši policijski službenici će pored upozorenja izricati i kazne. S obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo, potrebno je na sve načine da pojačamo implementaciju mjera koje su u funkciji javnog zdravlja – istakao je Katica.

Dodao je i da će iz MUP-a KS raditi na mjerama implementaciji mjera zabrane okupljanja više od 30 osoba na otvorenom i više od 10 osoba na privatnim zabavama i u tim smislu će preduzimati prekršajne sankcije koje su im na raspolaganju.

Katica je na kraju pozvao građane da od sutra poštuju naredbe i upozorenja policijskih službenika i da se stave u funkciju zdravlja svih stanovnika,piše Avaz

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više