Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Kaplan o kupovini stana: Šta sad treba, ubiti me jer sam postao političar?

Salmiru Kaplanu je odobrena kupovina stana u općini Vogošća od Fonda KS za zgradnju stanova za članove porodica šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe.

Zastupnici Skupštine KS dali su saglasnost, te će Kaplan kupiti stan od Fonda u stambeno-poslovnom objektu “O-2” u naselju Rosulje, tako su danas prenijeli pojedini mediji u Sarajevu.

Podsjećanja radi, Kaplan je 2009. godine uplatio za stan Fondu Kantona Sarajevo u vogošćanskom naselju Rosulje pod povoljnim uvjetima.

Kaplan je za Source.ba portal danas poručio sljedeće:

“Stan sam kupio po konkursu za mlade iz 2008. godine, jer sam tada bio prijavljen u Sarajevu i prijavio se na konkurs. Tada nisam bio ni “p” u politici. Bio sam samo član Asocijacije mladih SDA. Pedeset ljudi prošlo, ja bio 48. na spisku. Ja sam platio stan 100.000 KM, a sada neko treba da mi glasa da se ja ne uknjižim. Šta sad treba, ubiti mene jer sam kasnije postao političar”, kaže Kaplan.

“2016. godine se izmijenio zakon i onda Fond KS kao investitor nema pravo s kupcem potpisati ugovor prije nego to ne odobre Vlada i Skupština KS. To je glupost! Ja kupio stan za svoje pare, preko tog programa tada, nisam ja ništa dobio. I sad neko treba da izglasa da se ja ne mogu uknjižiti. To je potpuno bezveze. Svaki dan je hrpa tih slučajeva, a sad samo ja to ne mogu uknjižiti. Ja sam stan isplatio 2012. godine. Da sam tada potpisao ugovor, mogao je sam Fond da potpiše ugovor. Ali, danas ću, sutra ću, zaboravim, kontam to je moje, neće mi niko uzeti, svakako ga neću prodavati. Kad sam htio da se uknjižim, kažu mi da se promijenio zakon. Evo, tek sada je to prošlo na Skupštini KS”, poručuje Kaplan.

Zastupnik SDP-a Igor Stojanović je rekao da bi se naziv Fonda trebao izmijeniti, te preimenovati da se zove Fond za pomoć ministrima, bivšim političarima i sl. Također je rekao da s obzirom na to da veliki broj pripadnika boračke populacije nema riješeno stambeno pitanje Fond očito ne brine o toj kategoriji društva. Sa njim se složio i Samir Suljević.

“Igor misli da gradi političke poene na tome što će mene popljuvati. Napisao sam mu poruku: ‘Igore, šta ovo radiš i pričaš, ovo je predmet iz 2008. ili 2009. godine’. Zove me potom sa Faktora, kažu: ‘Ovo ti kupuješ opet stan’. Eto, kupujem, ah, tobe jarabi”, rekao je Salmir Kaplan.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više