Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Feraget: Godinama govorimo da Dženan Memić nije imao adekvatan medicinski tretman

Nakon što je objavljena informacija da pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva BiH vrše pretres prostorija Hitne pomoći vezano za slučaj “Dženan Memić”, advokat Ifet Feraget je za Klix.ba kratko prokomentirao razloge pretresa ove ustanove.

Kako je Feraget istakao u razgovoru, provjera dokumentacije u Hitnoj pomoći kasnije će sigurno doprinijeti i rješavanju slučaja “Dženan Memić”.

“Mi o ovome govorimo već godinama. Muriz Memić i ja već pet godina govorimo da Dženan nije imao adekvatan medicinski tretman. Radi se o provjeri dokumentacije koja treba da se nalazi u Hitnoj pomoći, a koja će kasnije sasvim sigurno pomoći u rasvjetljavanju cijelog slučaja”, rekao je za Klix.ba advokat Ifet Feraget.

Također, naglasio je kako zbog istrage ne smije govoriti o detaljima.

“Istraga je u toku i ne smijemo ulaziti u detalje kako ne bismo ugrozili njen tok. Ovo je istraga koja se ipak može nazvati istragom”, naglasio je advokat.

Podsjetimo, po nalogu postupajućeg tužitelja, uz naredbu Suda BiH policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu –SIPA, uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Nakon okončanja pretresa postupajući tužitelj odredit će se prema daljnjim aktivnostima, a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više