Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Detalji stravične nesreće: Čini se da vozač BMW-a uopće nije kočio, probio je tri zida

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u subotu ujutro oko 5:30 na autoputu A11 Zagreb-Sisak kod naplatnih kućica Mraclin u kojoj je poginula jedna osoba.

Kako piše Jutarnji list, vozač BMW-a sisačkih oznaka izrazito velikom brzinom zabio se u prateći objekt pored naplatne kućice u kojem se nalazio uposlenik Hrvatskih autocesta. Automobil je jurio u smjeru Siska te je iz trake za ENC naplatu doslovce uletio u objekt i na mjestu usmrtio zaposlenika HAC-a koji je unutra sjedio na radnom mjestu.

Vršitelj dužnosti Zapovjednika JVP Velika Gorica Ivica Maceković kazao je za Večernji list da im je dolaskom na mjesto intervencije bilo teško ustanoviti o čemu se tačno radi te su približavanjem naplatnim kućicama primijetili veliku rupu na zgradi pored te su unutra kroz tu rupu vidjeli vozilo.

“Ušli smo u objekt, primijetili smo u prostoriji s jedne strane preminulu osobu koju su radnici HAC-a već bili prekrili dekom. Na preminulu osobu vozilo je naletjelo i odbacilo je na stranu, tijelo nije bilo ispred vozila i nije bilo pregaženo. Vjerovatno je preminula od siline udarca. Vozilo je produžilo dalje u drugi zid te se zaustavilo tek na trećem zidu – govori Maceković i dodaje da je padala lagana kišica i da je sudeći prema dva probijena zida vozilo išlo velikom brzinom, a koliko brzo i je li bilo kočenja, to je na policiji da utvrdi.

Iz HAC-a javljaju da je i treći zid na kojemu se vozač zaustavio jako oštećen. Maceković kaže da su vatrogasci prvo mislili da je i muškarac iz automobila preminuo jer nije reagirao. Malo su zatim udarili po autu i osoba stara oko 30 godina osoba se trznula.

“Vidjeli smo da je priseban i da razumije, ali nije bio baš pod nekim stresom. Samo jedna osoba je bila u vozilu, skinuli smo vrata i sjedište jer je prednji dio vozila bio nabijen. Uz ekipu hitne pomoći prebacili smo ga na nosila i odnijeli do kola hitne pomoći”, kaže Maceković.

Muškarac iz BMW-a je, dodaje, spominjao bolove u kuku, nozi i bio je u stanju šoka, a možda i nesvjestan preminule osobe.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više