Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Apsurd Tuzlanskog kantona: Plana vakcinacije nema, ali se prezentuju web platforme

Vlada Tuzlanskog kantona je tek danas imenovala koordinaciono tijelo za praćenje stanja pandemije koronavirusa i to u vrijeme dok je Tuzlanski kanton jedan od rijetkih u Federaciji koji nema usvojen ni Plan vakcinacije stanovništva.

Broj novozaraženih koronavirusom i hospitaliranih u covid bolnicama UKC-a Tuzla se povećava, tako da su kapaciteti popunjeni skoro sto posto, a vakcina još nema. Prošle sedmice dostignut je crni rekord. I u ovoj tendencija pogoršanja.

“Plan vakcinacija pravimo. U toku smo. Sutra razgovaramo o mehanizmu uključivanja prijava građana u sistem vakcinisanja”, rekao je danas Federalnoj televiziji Kadrija Hodžić, premijer TK-a.

I dok u vrijeme dok je koordinaciono tijelo imenovano tek danas, a pandemija uzima sve više maha, plana za vakcinaciju i dalje nema ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK-a dr. Božo Jurić, koji se rijetko javlja i na pozive novinara u vrijeme kada bi zbog trenutne situacije trebao biti dostupan i na usluzi i novinarima i na građanima, a nije, večeras se na svom Facebook profilu pohvalio još jednim sastankom koji je održan u Zavodu za javno zdravstvo TK-a.

“Danas je u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo TK održana prezentacija web platforme za online prijavu za vakcinaciju protiv Covid 19. Navedenu prezentaciju su održali predstavnici tvrtke ** d.o.o. Sarajevo. Intencija je da se pomenuta web platforma u što skorije vrijeme implementira na teritoriju TK sa ciljem što efikasnije i sveobuhvatnije prijave stanovnika TK na vakcinaciju protiv Covid 19. Velika zahvala kompaniji ** d.o.o na angažmanu i iskazanom interesu da pomognu u realizaciji ovog projekta”, napisao je između ostalog ministar.

Po onoj staroj narodnoj “ražanj gotov a zec u šumi”.

A dok se ministar zahvaljuje na društvenim mrežama, epidemiološka situacija je, podsjećamo, sve gora. Press upozorenja koji je održan u petak protekle sedmice pred, kako je tada ministar rekao, djelimični lockdown, nije donio rezultate, a građani ni mediji ne znaju šta su sljedeći koraci u borbi protiv pandemije s obzirom na to da od tada do danas nije sazvan ni novi sastanak Kriznog štaba. Pitanje svih pitanja je šta čekamo?

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više