Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Skandalozni Raspudić u Saboru prešao sve mjere: “Hrvati u BiH odavno su pod udarom islamističkog terorizma!”

Zastupnik MOST-a u Hrvatskom saboru Nino Raspudić imao je skandalozno izlaganje o “islamističkom terorizmu” i “mudžahedinima” koji su ratovali u Bosni Hercegovini.

Istaknuo je kako se u Hrvatskoj o islamističkom terorizmu govori kao nečem dalekom, iako su hrvatski državljani više puta bili žrtve istoga, prenosi Vrisak.info.

Pročitajte dio govora zastupnika Raspudića.

– Islamistički teror u BIH prisutn je u kontinuitetu. Godine 1996. bombe su bile postavljene pod katoličke crkve u Bugojnu. U Mostaru je 1997. godine izveden veliki teroristički napad, a te iste godine spriječen je i atentat na Papu u Sarajevu.

– Godinu dana poslije ubijena su dva hrvatska policajca povratnika u Travnik, a 1999. bombom u automobilu ubijen je zamjenik ministra unutarnjih poslova Leutar s indicijama da je atentat izvela ista islamistička skupina povezana s djelom Bošnjačke političke vrhuške. Najpotresniji primjer takvih događaja jest ubojstvo povratničke obitelji iz Konjica, no to nažalost ne označava i kraj takvih aktivnosti. Islamski teroristi nisu napadali samo kršćane nego i institucije BIH čemu svjedoči napad na policijsku postaju u Bugojnu 2010., a napadnuto je i američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Cijeli govor možete pogledati ispod.

https://www.facebook.com/watch/?v=431839384689399&t=0

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više