Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Guardiola: Dosta je, ubijate nogometaše

Pep Guardiola još jednom se obrušio na čelnike evropskog i svjetskog nogometa zbog velikog broja utakmica koje odigraju nogometaši u sezoni.

“Igrači su ljudi, a ne strojevi”, požalio se nakon pobjede 2:0 protiv Leicestera Guardiola kada su ga upitali zašto toliko često rotira igrače.

“Znam da su neki od njih uznemireni, jer žele igrati svaki dan, ali to nije moguće. Ako ne rotirate momčad, tada nećete moći sudjelovati u svim natjecanjima, nećete se naći na našoj trenutnoj poziciji. Naravno, nogometaši mogu igrati, nevjerojatnog su mentaliteta, ali treba im odmor. UEFA i FIFA ubijaju igrače, to je previše. Od početka sezone nikad nismo imali pauzu sredinom sedmice, niti jednom”, rekao je španski trener čija momčad gazi prema naslovu prvaka, prenosi Index.

“Nema igrača koji bi to mogao izdržati ne samo fizički, već i psihički. To je nemoguće. Kad rotiram postavu i pobijedim – genij sam, bravo… Kad izgubimo nakon rotacije, ljudi me pitaju zašto sam rotirao. To nije dosljedno.”

Nedavno se i Jurgen Kloop, menadžer Liverpoola, požalio na zgusnuti raspored.

“Mislim kako bismo se svi složili da momčad koja igra u utorak navečer nastupi u subotu u terminu od 13:30. Ipak, Premierliga nikako da to shvati. Oni uvijek stave klub koji je igrao u srijedu navečer u subotu u 13:30. Tako je bilo i nedavno s Manchester Cityjem. Ne mogu to vjerovati. Mi igramo jedni protiv drugih i borimo se međusobno, ali kako je to moguće.”

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više