Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

“Songlines music awards”: Damir Imamović nominiran u dvije važne kategorije

Damir Imamović nominiran je u dvije izuzetno važne kategorije: Best Artist i Europe! U obje kategorije Damir je pristigao zbog uspjeha njegovog posljednjeg albuma “Singer of Tales” koji je, od izlaska početkom aprila 2020. godine za londonsku izdavačku kuću Wrasse Records, izazvao veliku pažnju ljubitelja World Music-a, ali i kritike!

Za regionalnu nagradu u kategoriji Europe, Damir se bori sa već etabliranom portugalskom divom Marizom, engleskim trubadurom Sam Leeom i francuskim bendom Cocanha. U kategoriji “Best artist”, uz Damira su nominirani: argentinska rock legenda Melingo, izraelka Liraz i kubanka Yilian Cañizares.

Jo Frost, urednica magazina Songlines, ovim povod je izjavila:

“Lista ovogodišnjih nominacija služi da naglasi veliku muzičku raznolikost koju mi u Songlinesu pokrivamo. Predivno je vidjeti da nominirani dolazi iz zemalja kakve su Zanzibar (Siti Muharem), Bosna i Hercegovina (Damir Imamović) i Vanuatu (Tio). Ova godina je također bogata i novim umjetnicima kao što su Ayom, Bab L’ Bluz i Cocanha koji stoje rame uz rame sa poznatim imenima kao što su Mariza, Kronos Quartet i Lo’Jo. Svi oni zaslužu priznanje za svoju izuzetnu muziku!”

Dobitnici/ce nagrada biće poznati u maju.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više