Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Oglasilo se Tužilaštvo KS o ulasku na KCUS: Provjeravamo radi li se o krivičnom djelu protiv zdravlja ljudi

Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, kažu iz Tužilaštva KS.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, danas su se oglasili o pretresu na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Ova institucija, potvrdila je da je formirala predmet.

– Nakon što je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, po službenoj dužnosti formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uputila pismo menadžmentu ove ustanove,  u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju Covid odjela, poduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucije u pravcu provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi. Nakon obavljenog uviđaja na KCUS-u, nastavljaju se intenzivno prikupljati informacije i dokazi u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti. S obzrom na fazu predmeta, trenutno ne možemo govoriti o detaljima- rečeno je iz Tužilaštva KS.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više