Fresh Press portal
Zabava

Korisnici društvenih mreža “otkrili” kako će izgledati novi “algoritam pacijenata”

Nakon jučerašnjeg operativnog sastanka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo građanima je otkriveno da je na Kliničkom centru UNSA konačno definisan “algoritam pacijenta” ili “put Covid pacijenta”.

“Algoritmom” je definisano kako će pacijent koji pokazuje simptome biti tretiran, to jest, da li će ako se javi u dom zdravlja ili hitnu pomoć biti tretiran u primarnom nivou ili će biti upućen u izolatorij u Prodhrastovima ili na Bjelave. Kako je rečeno, postoji mogućnost da, ako se ukaže potreba, pacijent sa Podhrastova bude transportovan na Bjelave, i obrnuto.

Nije dugo trebalo da se korisnici društvenih mreža našale na račun utvrđenog “algoritma pacijenata” jer kroz dosadašnji algoritam teško se bilo “probiti” i doći do KCUS-a, piše “PRESS“.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više