Fresh Press portal
BiH Politika TOP VIJESTI

Izetbegović o sastanku sa Čovićem: Formirane tri radne grupe

Lider SDA Bakir Izetbegović danas se obratio medijima nakon sastanka na relaciji SDA-HDZ BiH.

Kazao je da su napravljene grupe i to njih 3 od kojih će se svaka baviti određenom problematikom.

“Kada je u pitanju FBiH, formiranje nove strukture vlasti, najbitniji zakoni za FBiH i raniji dogovori SDA i HDZ koji nisu nikada implementirani. Biće formirana radna grupa i do kraja marta treba biti završeno sve što je sa pitanjem FBiH. Druga grupa će se baviti izmjenama izbornog zakona i očekujem da se definiše model do kraja aprila”, kazao je i dodao:

“Radi se o implementaciji presude Ustavnog suda poi apelaciji Ljubića i implementaciji svih presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Ja bih htio dati pojašnjenje u vezi sa time da sam ja rekao da su “Hrvati manjina u BiH”. Hrvati su legitiman konstitutivni narod. Govorio sam da ih je manje u parlamentima. U Odluke ćemo ugraditi smjernice OHR-a”.

Treća grupa će se baviti zasebnom cjelinom.

“Treća grupa će se baviti ubrzavanjem evropskog puta BiH, po prijemu 14 prioriteta koje je postavila EK i to bi trebali završiti u roku i napraviti pomak do kraja godine”.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više