Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Erdogan: Nismo vidjeli da se neko digao protiv ubijanja 13 nevinih ljudi, Zapade, gdje si?

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan najavio je danas da će turske oružane snage proširiti operacije protiv terorističke organizacije PKK na područjima na kojima i dalje postoje intenzivne prijetnje, javlja Anadolu Agency (AA).

“U koju god rupu da se sakriju, pronaći ćemo teroriste i uništiti ih tamo“, poručio je Erdogan u obraćanju učesnicima Kongresa vladajuće turske Stranke pravde i razvoja u Trabzonu.

Tokom antiterorističke operacije u regiji Gara na sjeveru Iraka turske snage su nedavno pronašle tijela 13 turskih državljana koje su svirepo ubili teroristi PKK-a.

“Borimo se protiv terorističke organizacije PKK čija prošlost obiluje masakrima nad nedužnim civilima i čija podlost je do te mjere da su svirepo strijeljali i te nevine i nenaoružane ljude“, kazao je Erdogan.

Turske snage su prošle sedmice izvele četverodnevnu antiterorističku operaciju “Kandža-Orao 2“ u pograničnoj iračkoj regiji Gara kako bi spriječile terorističku organizaciju PKK i druge terorističke grupe da uspostave svoje pozicije za izvođenje terorističkih napada na Tursku.

“Gara je bila izuzetno važna i problematična regija, i pala je. Božijom voljom, posao je urađen“, poručio je Erdogan.

Najavio je da će operacije u kojima su turske snage napravile važne uspjehe uskoro biti proširene u pravcu regija u kojima i dalje postoje intenzivne prijetnje.

“Kako više nikada ne bismo doživjeli slične napade, ostajemo u mjestima koja učinimo sigurnim sve dok je to potrebno“, poručio je Erdogan.

Turski predsjednik je kritikovao izostanak jasne i nedvojbene podrške Turskoj i osude terorističkog masakra u kojem je ubijeno 13 turskih državljana.

“Osim nekoliko tihih glasova, nismo nikog vidjeli da se digao protiv ubistva 13 nevinih ljudi. Zapade, gdje si sada?“, kazao je Erdogan i dodao da su na svjetlo dana izašli svi oni koji PKK ne nazivaju terorističkom organizacijom, terorizam i terorističke masakre ne zovu pravim imenom i koji pokušavaju sakriti svoje prljave igre, izdajničke zavjere i marionete kojima se služe.

Turski predsjednik Erdogan je također poručio da licemjerstvo onih koji podržavaju terorističku organizaciju PKK izaziva gnjev Turske, ali i potvrđuje ispravnost politike i operacija koje ta zemlja provodi.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više