Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Džekina čestitka: Poželio sam te BiH i jedva čekam da te moje oči opet vide

Kapiten Reprezentacije BiH Edin Džeko uputio je emotivnu čestitku povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Prije dvije godine, na današnji datum, napisao sam: Ko nije bio u Bosni i Hercegovini, ne zna koliko se ova naša zemlja može voljeti. Ko nije našim ulicama hodao, sa našim ljudima pričao, sa njima se svađao, grlio i ljubio, slušao naše šale, taj kao da nije ni živio.

Rasuti smo po cijelom svijetu i svima onima, koji nisu bili u BiH, mi sportisti, pokušavamo prenijeti šta je to inat, šta je to tvrda glava bosanska, šta je to ponos, šta je to ljubav i zašto našu zemlju toliko volimo.

Nije BiH savršena, ali je meni najljepša i sretan sam što sam odgojen da volim sve ljude na ovom svijetu i što imam(o) priliku svijetu pokazati koliko nama znači naša zemlja. Volim što sam rođen baš kao Bosanac i Hercegovac.

Zato, sretan nam Dan nezavisnosti, jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine! I danas mislim sve isto, ali uz mali dodatak: Poželio sam te Bosno i Hercegovino i jedva čekam da te moje oči opet vide i da ulicama svoga grada prošetam. Sretan Dan nezavisnosti, svima koji vole našu Bosnu i Hercegovinu”, napisao je Džeko.

Komentari
Učitavanje…

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više