Doživotni predsjednik HDZ BiH i zvanični vladar Hrvata u Bosni i Hercegovini Dragan Čović, izrazio je svoje nezadovoljstvo povodom izbora u SAD-u. Naveo je da se sada Amerikanci suočavaju s problem koji Hrvati u BiH imaju već 25 godina, piše “Satro.info“.

Želim ovom prilikom da ukažem na jedan problem koji mi Hrvati imamo sve ove godine nakon rata. Želim da se narod SAD-a probudi i shvati moje riječi ozbiljno, prije nego bude kasno, jer se tada nećete moći vratiti nazad. Bošnjaci kada vam jednom nametnu predsjednika, tu vam je kraj. Nama su to učinili davno i mi i dalje beznadežno plivamo i pokušavamo se izboriti s tim problemom”, kaže Čović.

Prvi u Hrvata dodaje da je volja naroda SAD-a da ponovo Trump pobijedi, ali da će Bošnjaci učiniti sve da korist ode u ruke Bidena.

Očigledno je da SAD želi da ide desno, kao i sav normalan zapadni svijet. Veliki broj Bošnjaka koji živi tako će glasati za Bidena, i upravo će oni biti razlog zbog kojeg će Bidenova pobjeda prevagnuti. Molim vas da ovo shvatite krajnje ozbiljno i da im ne dopustite da vam nameću predsjednika, kao što to čine nama ovdje u Bosni i Hercegovini”, dodao je Čović.

Iako Bošnjaci imaju državljanstvo SAD-a, Čović ističe da je to samo paravan, koji je potrebno otkriti i ukloniti čim prije.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna.